Een zomerzotheid. (persbericht)

'N ZOMERZOTHEID in Odeon De Zwolse toneelvereniging PUCK speelt dit jaar het toneelstuk 'n Zomerzotheid, naar het bekende boek van Cissy van Marxveldt. En wel op donderdag 13 en vrijdag 14 maart, in de Dommerholtzaal van Odeon te Zwolle. De regie is in handen van Esther Meerholz en Wilma Braskamp.
PUCK bestaat uit een aantal enthousiaste amateur-spelers, bijgestaan door vrijwilligers die helpen bij de organisatorische zaken eromheen, zoals grime, decor, kleding, licht en geluid. PUCK bestaat nu alweer 15 jaar en staat garant voor een leuk avondje uit.

'n Zomerzotheid is een vrolijk stuk waarin veel valt te lachen voor jong en oud. Het verhaal speelt zich af in de jaren twintig. Een jonkheer is het beu om altijd op zijn titel beoordeeld te worden. Als hij tijdens zijn vakantie op een stel studentes stuit, die ook weer bespottelijke ideeen hierover debiteert, besluit hij zich uit te geven als de chauffeur om hen een lesje te leren. Een van zijn studentenvrienden, een eenvoudige boerenzoon, neemt met alle plezier de adellijke plaats in.

 

Home

Boeken

Tijdschriften

Artikelen

Recensies

Toneel


Links

Gastenboek

Het gevolg is dat beiden zich, een zomer lang, moeten redden uit de komische situaties die zich voordoen. De ontknoping staat pas gepland op de laatste vakantiedag. Voor de zogenaamde jonkheer duurt dat uiteindelijk behoorlijk lang, want hij wordt belaagd door een aanbidster van blauw bloed...

 


Home /Toneel / Musical